Epilepsiyi Yaşadım Fark Ettim Kurtuldum


491 Sayfadan oluşan kitap, on yaşımdan otuz altı yaşıma kadar ağır düzeyde yaşadığım epileptik durumum üzerinden gözlerden kaçan birçok konuya ayrıntılı şekilde değinmektedir. Kitapta aynı zamanda kişilik gelişimi anlamında da birçok ipucu bulabileceğinize inanıyorum.

İlaç tedavisinin tam bir kısır döngü halini aldığını anlamamın akabinde epilepsiden kurtulmak adına girişimlerde bulunmam sonucunda epilepsiden kurtulmuş ve on beş yıldan fazla zamandır sağlıklı şekilde hayatına devam etmekteyim.

Kurtulma sürecimin epilepsi olan birinin amatörce yaptığı girişimlerle oluğunu düşünmeyin. Kurduğum dernek bünyesindeki ciddi araştırmalar, hekim temasları, danışmanlık hizmeti verdiğim kişilerden edindiğim intibalar, düzenlediğim seminer, aile danışma-dayanışma gurupları ve tüm bunların üzerine yirmi yılı aşkın yaşanmışlığın getirdiği tecrübeleri de koyarak profesyonelce yaptığım çalışmaların sonucudur.

Epilepsiyi yaşadığım yıllar boyunca karşılaştığım sorunlar, yaptığım yanlışlar ve doğrular konusunda yaşanmışlığı olan tecrübe sahibi birilerinin fikirlerine ulaşmaya çalışmışımdır fakat konu hakkında ajitasyon içermeyen, sorunlarıma yönelik pratik çözümler bulabileceğim bir kitaba ulaşamamışımdır.

Epilepsi olanlar ve yakınlarına yönelik Türkiye'de bir ilk olan "Epilepsi Hastaları Derneği'ni" kurdum ki daha sonra kalıcı adı olan "Epilepsi ve Toplum Derneği" adını almıştır. Derneğin on iki yıl başkanlığını yürüttüğüm dönemde verdiğim yüzlerce seminer, oluşturduğumuz arkadaş grupları ile yaptığımız çalışmalar, birebir yaptığım seanslarda elde ettiğim tecrübeler, aileler ile yaptığım seanslar ve çalışmalar, düzenlediğimiz geziler, gelen yüzlerce soru ve diyaloglar. Tüm bunlar ve dahasını epilepsi noktasındaki yaşanmışlığımla harmanlayarak yazdığım bu kitap sayesinde geçmişte benim yaptığım hataları epilepsi olan kişilerin ve yakınlarının artık yapmayacaklarına canı gönülden inanıyorum. 

Epilepsi olan kişilerin yakınlarını aydınlatacak birçok bilgiye de kitapta oldukça fazla miktarda yer verdim. Epilepsi olan kişinin yaşadığı evin nasıl düzenlenmesi gerektiği, epilepsi olan insanlara nasıl yaklaşılması gerektiği, epilepsi olan çocuğunuza anne-baba olarak sizin nasıl yaklaşmanız gerektiği, bilgisayarları nasıl kullanacağı, okul hayatında nelere maruz kalabileceği gibi daha birçok konuya hassasiyetle değinerek aktarmaya çalıştım.

Dostlarım epilepsi olan birinin durumunu tam olarak bildiğinizi zannetmeyin!

Epilepsi öyle bir sorundur ki epilepsinin getirdiklerinin yanı sıra zaman zaman kişinin çevresi onun iyiliği için de olsa farkında olmadan hayatı dar edebiliyor. Bu noktada epilepsi olan kişi hayatı yaşayabilmek adına bazen çareyi bir şeyleri gizlemekte bulabiliyor ve daha özgürce yaşayabilmek için bunu o kadar iyi yapabiliyor ki çevresinin bu durumu anlaması mümkün olmayabiliyor. Bu kitapla birlikte epilepsi olan birinin ne yaşadığını daha iyi anlayabileceğinizi düşünüyorum.

Epilepsiyi yaşadığım süreç ve Dernek süreci içerisinde epilepsi olan kişiler ve yakınlarından gelen serzenişleri de dikkate alarak hekim dostlarıma da epilepsi olan kişiler ve yakınlarına yaklaşım konusunda birçok hassas ipucu verdim.

Bana en fazla sorulan soru, “Hangi hekime gitmeliyim, tanıdığınız iyi bir hekim var mı?” olmuştur. Bu sorunun cevabı olarak gerek hekim seçimi konusunda dikkate alınacak kriterler gerekse sahip olduğunuz hekimi gözlemlemenize yardımcı olacak kriterler noktasında size yol gösterecek birçok ipucunu kitaba koydum. Bununla birlikte epilepsiden kurtuluş sürecimde en büyük destekçim kendi gözlemlerim ile elde ettiğim tecrübelerim olmuştur.

Dostlarım epilepsi iki yakası olan bir tedavi içermektedir. Bunlardan biri tıbbi diğeri ise kişinin epilepsiye göre yaşamını nasıl düzenleyeceğini bilmesidir. Bu iki yaka bir araya gelmeden özellikle ilaç tedavisi noktasında hızlı ve sağlıklı bir düzelmeden bahsetmek ne yazık ki çok da mümkün değil. 

Şunu çok iyi bilmelisiniz ki her iki yakanın da tedavideki ağırlığı farklıdır. Bana göre sosyal yaşamın düzenlenmesinin ağırlığı bir kademe daha fazladır çünkü epilepsiden kurtuluşum sürecinde kendi adıma ikinci yakaya yani sosyal yaşantımın düzenlenmesi konusuna daha çok ağırlık vermişimdir ve bundan da oldukça fayda sağlamışımdır.

491 Sayfadan oluşan kitabın yazım aşaması üç yıl, redaksiyon aşaması bir yıl sürmüştür. Umarım bu emek epilepsi olsun olmasın birçok kişiye fayda sağlar.

Sağlıklı günler dilerim…

Alparslan Varer
info@alparslanvarer.com

 








 

Performans Çalışmalarımız

 Sporculara Danışmanlık

 Oyuncu Danışmanlığı

WeCreativez WhatsApp Support
İsim, telefon ve görüşmek istediğiniz konuyu belirtiniz!